متن تبلیغاتی مناسب جذب مشتری چه متنی است؟

فهرست مطالب

میخواهم به زبان ساده به شما بگویم. در یک جمله، متنی مناسب است که مخاطب بتواند به آن اعتماد کند. حالا این که اعتماد چگونه در یک پیام گنجانده میشود خود هزاران داستان پشت آن وجود دارد. سه اصل اعتماد سازی رو همیشه به یاد داشته باشید( اعتبار، منطق، همدلی) ما با این سه اصل زیاد کار خواهیم داشت. بیاین هر کدام از این مواد رو بیشتر بررسی کنیم.

اعتبار: بدست آوردن اعتبار در کلام و پیام خیلی به تاریخچه رفتاری شما یا خاطرات مخاطب از اسم و ادبیات شما بستگی دارد. هر چقدر حرفی که شما میزنید به واقعیت نزدیکتر باشد مخاطب در انجام آن مطمئن تر است. اعتبار شما بیشتر خواهد شد و به زبان ساده تر، باید حرف و عمل باهم یکی باشد، صادق باشید تا روی شما حساب باز کند.

منطق: از چه چیزی شما حرف میزنید؟! حرفی که میزنید چقدر در ذهن مخاطب منطقی است؟! هر چقدر از تعاریف ساده تر استفاده کنید و در ذهن مخاطب محاسبه آن ساده تر باشد، منطقی تر به چشم میاد.

جمله فلسفی: پیشفرض های خود رو مشترک کنید و در مورد آن ها بیشتر صحبت کنید.

همدلی: بیان این موضوع خیلی راحت است، اما در عمل جز سخت ترین مراحل است. خودتان رو جای مخاطب قرار دهید. آیا منشا درد مخاطب رو به خوبی درک کرده اید؟ شما قرار است به مخاطب بفهمانید که در این مسیر تنها نیست و همراه آن هستید. مشتری به این باور خواهد رسید که مشکلش کامل برطرف میشود.

وجه تمایز

بیشتر بازاریاب ها تمایز رو جز اصلی مراحل کلی بازاریابی قرار میدهند و در پرزنت خود به آن اشاره میکنند. اما من به شما میگویم که تمام تمرکز خود روی بیان تمایز خود با دیگران بگذارید. شما با بیان وجه تمایز خود نسبت به رقبا دیگر نیاز به هیچ جمله عجیب غریبی ندارید.

با یک جمله: با مدیریت کمپین باشگاه آذریان پول روی پول بزار. با کمترین هزینه بیشترین درآمد رو داشته باش.

اصول نوشتن جملات تبلیغاتی برای جذب مشتری

کلمات قدرتمند هستند و جادو میکنند. یک جمله خوب می‌تواند تفاوت بین یک معامله موفق و یک فرصت از دست رفته باشد. “متن تبلیغاتی برای جذب مشتری” نه تنها باید توجه مخاطب ر. جلب کند، بلکه باید آنها رو وادار به اقدام کند. در این مقاله، ما به بررسی اصولی می‌پردازیم که با استفاده از آنها می‌توانید جملات قدرتمندی بنویسید که مشتریان رو به سمت برند شما جذب کند.

از زمانی که انسان قدرت کلمات رو درک کرد باعث شد تا به وسیله آن به موفقیت های بسیاری دست پیدا کند. اینجا قرار است چند تا از مهم ترین متن تبلیغاتی برای جذب مشتری رو به شما یادآور شوم.

قدم اول: شناخت مخاطب

در فضای بازاریابی و فروش از هر دری که وارد شوید، شناخت مخاطب قدم اول است. اگر بتوانید مخاطب خود رو بدرستی بشناسید و موضوعات رو از دید آن ببینید دیگه بقیه مراحل برای شما مثل آب خوردن است.

یک تعریف ابتدایی از مخاطب مورد نظر برای خودتان بنویسید. چه کسی است؟، چه نیاز هایی دارد؟ و چه اتفاقی خواهد افتاد تا آن ها رو به سمت محصول و یا خدمات شما روانه شوند. کافی است کمی به این موضوع فکر کنید تا اولین کلمات متن تبلیغاتی شما در ذهنتان جرقه بزند.

قدم دوم: ارتباط حسی

شما اگر قدم اول رو بدرستی رفته باشید دیگر این مرحله رو سریع تیک خواهید زد. شما میدانید که مشتری چه نیازی دارد، میدانید به چه کلماتی عکس العمل نشان میدهد. کافی است به آن اشاره کنید و به مخاطب یادآوری کنید شما هم این موضوع رو درک میکنید. این یک واقعیت محض است، مردم اول با احساساتشان تصمیم میگیرند و بعد هزاران دلیل منطقی می آورند تا کارشان را توجیه کنند.

قدم سوم: وعده واقعی و منطقی

شما کافیست در متن تبلیغاتی یک حرفی جذاب به مشتری بزنید و یک وعده ساده بدهید، در این مرحله شما با عملی کردن حرفی که زدید به فرد مقابل حس اعتماد سازی قوی منتقل خواهید کرد. این حس باعث میشود تا مشتری در همان اول راه به یک طرفدار واقعی تبدیل شود. اما برعکس آن، اگر شما وعده ای بدهید و آن را عملی نکنید، هر چقدر کوچیک حتی در حد یک پیامک پاسخ ساده، مخاطب از شما میشود و بازگشت تقریبا غیر ممکن خواهد بود.

قدم آخر: درخواست 

یک متن تبلیغاتی جذاب بدون درخواست یا دعوت به اقدام فقط یک سری کلمات خوشگل هستند و ارزش استفاده ندارند. شما تمام مراحل را رفته اید تا به این مرحله برسید. از مخاطب درخواست کنید. بر روی لینکی کلیک کند، اطلاعاتی دریافت کنیم، جایی برود و کاری انجام دهد. نهایت باید برای شما نتیجه ای داشته باشد. 

لپ کلام

یک متن تبلیغاتی جذاب برای مشتری باید موثر باشد و زمان زیادی را برای آن گذاشت. این پیام می تواند در هر قالبی ارائه شود. خیلی از شماها فکر میکنید این پیام باید در قالب پیامک ارائه شود. اما  ممکن است این پیام در شبکه های اجتماعی در قالب های صوتی، تصویری و یا عکس ارائه شود. حتی ممکن است یک بنر در کنار خیابان باشد و یا کنار یک وبسایت. در هر قالب باشد باید با مخاطبی که آنجا حضور دارد ارتباط برقرار کند و به سمت شما بکشاند.

10 ایده جادویی برای نوشتن پیام تبلیغاتی

رایگان: 

این کلمه لعنتی همیشه غوغا میکند 🙂 همین چند وقت پیش بود که یه اپلیکیشن مدل فریمیوم را با تگ لاین رایگان ارائه دادیم و با مشکلات بزرگی از سمت پشتیبانی مواجه شدیم تا به کاربر بفهمانیم که بخشی از آن رایگان است نه تمام آن. رایگان همیشه جذاب است. مخصوصا اگر شما مزیت و نفع کاربر در یک راستا باشد شما را به بهشت خواهد برد.

انحصاری:

این کلمه مترادف های زیادی دارد. اگر شما با هدف ارائه به گروه خاصی از مخاطب تبلیغ کنید ارتباط خیلی عالی خواهید گرفت: مثل این محصول فقط برای کسانی که کسب و کار های کوچک دارند مناسب است یا …مناسب خانم های خانه دار / شاغل. و یا حتی محدود تر، تنها برای 10 نفر اول ( البته این مورد ممکن است زیاده روی باشد و کاربر احساس ناامیدی کند 🙂

محدودیت:

محدودیت عملکرد جذابی دارد. حس طمع افراد را زیاد میکند. محدودیت در بازاریابی به نام FOMO یا ترس از دست دادن تمرکز بر کم کردن تعداد، حجم و زمان دارد. آدم ناخودآگاه دوست دارد این فرصت را از دست ندهد و برداشت خود را از این اتفاق داشته باشد.

مثلا: 50% تخفیف فقط تا روز 31 خرداد. یا تعداد محدود، اولویت با کسانی که زودتر ثبت سفارش کنند.

داشتن:

آخ این جمله ها خیلی حس خوبی به مخاطب میدن. هدف این جملات این است که تعلق خاطر دهید. شما میتوانید صاحب این امتیاز و محصول شوید. این مخصوص شماست 🙂

مثلا: تو لایق بهترین هایی. بهترین نمره مال توست. این لباس مال توست. تمام شهر زیر پای توست 🙂

تضمینی:

تضمین بیشتر در شرایطی به کار میرود که اعتماد کاربر در پایین ترین حد خود قرار دارد و  خرید برای مخاطب بسیار پر ریسک است. مثلا: ضمانت کمترین قیمت، اصل بودن کالا. نمایندگی رسمی. دارای استاندارد کیفی. ضمانت بازگشت وجه که دیگه عالی تر از همه :)))

شما:

این روش اگر با دیگر روش ها ترکیب شود بسیار کاربردی خواهد بود. هدف ارتباط نزدیک است. مخاطب را مستقیم خطاب میکنیم و چیزی او درخواست میکنیم. مانند: تو باید بهترین ها را داشته باشی. این ماشین برای تو ساخته شده.

چون:

آخ آخ دلیل آوردن، شما با دلیل آوردن خیلی از موانع را در ذهن مخاطب حل میکنید و پذیرش را تا 95% افزایش می دهید.

مثلا: از اسنپ استفاده کن چون سریع تر میاد. از تپسی استفاده کن چون راننده های بهتری داره. 

شما اگر مزیت رقابتی را بعد از چون بیارید کار تقریبا تمام شده است.

بهترین:

وقتی کلمه “بهترین” اول جمله می آید، ناخودآگاه برای مخاطب رده بندی اتفاق می افتد. مثلا به جای که بگی روشن های نوشتن متن تبلیغاتی بنویسیم “بهترین روش برای نوشتن متن تبلیغاتی” اینجوری در ذهن مخاطب فیلتر کرده اید و حس میکند به هدف خود زود تر خواهد رسید.

مقایسه کردن:

این مدل نوشتن نیاز دارد تا با دیگر تکنیک ها ترکیب شود تا به یک جمله حرفه ای تبدیل شود. شما با  اعلام یک مقایسه همزمان در ذهن مخاطب مزیت خود را گفته اید و رقیب خود را کشته اید. به عنوان مثال: کار خود را به یک متخصص واگذار کنید و یا خود به یک آدم با تجربه تبدیل شوید.

بهترین جمله ها برای افزایش فروش و جذب مشتری بیشتر

هر جمله نماینده برند و ویژگی های آن است، پس نباید متن تبلیغاتی خود را با برند های دیگر مقایسه کنید. به ویژگی های خود و ارتباطی که با مخاطب دارید فکر کنید. به راحتی تفاوت خود را دیگران را خواهید فهمید و نیاز است بر روی تمرکز کنید تا یک متن تبلیغاتی جذاب از آن بیرون بیاید.

1- عباراتی شخصی

شما در حال ایجاد یک ارتباط کاملا شخصی هستید. میتوانید از جملاتی استفاده کنید که کمی خودمانی تر است و مخاطب را به شخصه خطاب میکند. این روش به شما کمک میکند تا یک ارتباط صمیمی ایجاد کنید و ثمره این ارتباط اعتماد سازی قوی است. کافیست به مشکلات آنها فکر کنید و برعکس آن را تعریف کنید. حس تشویق و حمایت میدهد.

مثلا: 

  • بالاخره شد…
  • تو شایسته هستی…
  • برات آشناست…
  • زندگیت رو ارتقا بده..

2- عجله و فوریت

خودمانیم، ما مردم اهمال کاری هستیم. تا مجبور به انجام کاری نشویم کاری نخواهیم کرد. بسیار شده است که مشتری نیاز را در خود میبیند اما نیازی نمی بیند که همین الان اقدام کند. هنوز وقت هست. هم من اینجا هستم و هم شما! کسی فرار نمیکنه 🙂

شما میتوانید در جملات محدود کننده زمان و تعداد استفاده کنید تا مخاطب حس از دست دادن بگیرد و خرید شما را در اولویت بگذارد. مهم نیست الان استفاده نکن، اما نیاز خواهد داشت تا همین الان اقدام کند تا فرصت از دست نرود.

مثلا:

  • تا آخر هفته فرصت دارید!
  • فقط تا پایان امروز
  • از دست ندهید
  • تعداد محدود
  • آخرین فرصت/ شانس

3- تصویر سازی

بدون اغراق میتونم بگم تصویرسازی 99% مشکلات شما را رفع کند. دهن اگر تصویری از آن اتفاق در ذهن خود داشته باشد بسیار ارتباط پایدار تری با آن برقرار خواهد کرد. علم ثابت کرده است که 90% یادگیری انسان از طریق تصاویر انجام میشود و اگر شما از جملاتی استفاده کنید که مخاطب آن را متصور شود بازی را برده اید.

مثلا:

  • آیا میخواهید/ تاکنون ( بیان مزیت رقابتی )!
  • امتحان کن
  • مخصوص توست!
  • داستان واقعی
  • در عمل 
  • از نزدیک

4- کاهش ریسک

هیچ کس دوست ندارد انتخاب اشتباه داشته باشد. معمولا چیز هایی که مورد مشابه زیاد داشته باشد و یا ناشناخته باشد ریسک بالا دارند. این مورد می تواند به بزرگترین فاکتور عدم خرید مشتری تبدیل شود. شما میتوانید از جملاتی استفاده کنید تا نشان دهد ریسک خرید پایین است تا مشتری با خیال راحت به دیگر موارد فکر کند.

مثلا:

  • بازگشت وجه 
  • گارانتی سلامت فیزیکی و اصالت کالا 
  • ضمانت بازگشت تا 7 روز 
  • اول تست کن بعد بخر
  • با گارانتی سازگار 🙂

5- عدم قطعیت

عدم قطعیت و تصمیم گیری آدم رو فلج میکنه. خیلی از آدم ها تا پایان قیبف فروش شما می آیند اما خرید خود را تکمیل نمیکنند. در بسیاری از موارد شما توانایی حل کردن تمام دغدغه های مخاطب در یک جمله را ندارید. و باید به ترتیب اولویت های موجود تصمیم بگیرید، اگر دودلی در بین مخاطبین شما زیاد است این سبک جملات بسیار میتوانند به شما کمک کنند.

مثلا:

  • نصب رایگان
  • نسخه دمو
  • تست رایگان
  • بدون هزینه 

6- ایجاد کنجکاوی

این سبک جمله ها برای زمانی است که قرار است در مورد یک مشکل رایج صحبت میکنیم و میخوایم با ایجاد یک پارادوکس مخاطب را ترغیب به انجام کاری کنیم تا ما را بیشتر بشناسد. معمولا این جملات جذاب ورودی خیلی عالی خواهند داشت و اگر لندینگ مناسبی داشته باشند  نرخ تبدیل بسیار بالا خواهند داشت.

مثلا:

  • تا حالا به این فکر کردید…
  • چه میشود اگر …
  • چرا …
  • آیا میدانستید …

7- رتبه بندی و ارزشگذاری

شما در این جمله میخواهید یک ضربه نهایی به عدم قطعیت و شک مشتری بزنید. با اضافه کردن برخی کلمات میتوانید جایگاه محصول خود را در ذهن مخاطب ارتقا دهید تا به فروش نزدیک تر شود. شاید فکر کنید در بیان این کلمات اغراق آمیز باشد. اما هر چقدر هم مخاطب مقاومت داشته باشد. بیانه ای که داده اید تاثیر خود را به مرور خواهد گذاشت.

 مثلا: 

  • درجه یک 
  • کاملا امن
  • بدون درد
  • بی خطر
  • تنها
  • عملکرد بالا ( کارآمد )
  • کیفیت بی نظیر

8- معتبر کردن

معمولا این سبک جمله نویسی را برای برند هایی پیشنهاد می دهم که سابقه خوبی در صنعت دارند و توانسته اند افتخارات و دستاورد های خوبی بدست آورند. این جمله ها به ریشه و توانایی کلیدی کسب و کار شما اشاره دارد و خیلی از ابهامات را در ذهن مخاطب برطرف میکند.

مثلا:

  • دارای مجوز…
  • دارای گواهینامه از …
  • مورد تایید
  • رتبه برتر 
  • اختصاصی
  • تخصصی

9- تعریف منافع

سریع میریم سر اصل مطلب، کسب و کار شما چه سودی برای مخاطب دارد. در همان برخورد اول با شما چه سودی به آن میرسانید!

مثلا:

  • تقویت کننده
  • افزایش دهنده
  • حالت دهنده
  • رسیدن به …
  • مزیت های …

10- هزینه و قیمت 

صادقه بگم، قیمت و هزینه همیشه جز آخرین گیر های مشتری است. اگر می بینید مشتری همان اول دنبال قیمت است یا همه تحقیقاتش را انجام داده و یا هیچ چیز از آن نمی داند و فقط میخواد ضرر خود را کمتر کند.

شما همیشه می تواند با یک سری جملات مشکل هزینه و قیمت را تا حدودی برای مخاطب خود حل کنید. هر چند توصیه میکنم اجازه ندهید کار به این مرحله برسد 🙂

مثلا:

  • پولتان را ذخیره کنید
  • ارزان تر از هر جایی
  • مقرون بصرفه
  • براحتی در کیف شما
  • ارزش پولتان را چند برابر کنید.

معیار های جملات تبلیغاتی حرفه ای برای جذب مشتری

ساده و مینیمال

در طول متن بارها به این موضوع اشاره کردم، نیازه یکبار دیگه با ادبیات دیگری به شما بگویم. هر چقدر ساده صحبت کنید و ساده عمل کنید مشتری با شما ارتباط عمیق تری برقرار میکند. اگر مشتریانتان را دوست ندارید با آنها سخت و پیچیده صحبت کنید.

هنرمندانه

این جملات می تواند برعکس سادگی عمل کنند، پس با دقت استفاده کنید. اگر شما بتوانید از کلمات شاعرانه و الهام گرفته شده از هنر و طبیعت استفاده کنید بسیار بر احساسات مخاطب تاثیر میگذارد و شما رو دوست خواهند داشت.

کمک کردن  و بهبود زندگی

مشتری شما همیشه به دنبال راهی است تا کمی سطح زندگی خودش را ارتقا دهد. اگر به آن اشاره کنید حتما موفق تر خواهید بود.

زیباتر و دیده شدن

هیچ کس از زیبا تر شدن و بیشتر دیده شدن بدش نمی آید. همه دوست دارند به نحوی از قبل خود زیباتر شوند و بیشتر در دل مردم جا شوند. شما اگر در صنعت مد و یا زیبایی هستید از این جملات زیاد استفاده کنید تا اعتماد به نفس مخاطب را برای خود بخرید.

بهتر از هر زمان دیگری

این تیتر، لعنتی همیشه کارساز است. و صاحب امتیاز آن ها شرکت اپل است. شما با بیان همچین جمله ای اشاره به بروز رسانی های اخیر و ارتقای سطح دارید. و همه مشتریان دوست دارند تا همیشه آخرین و بهترین محصول شما را در دست داشته باشند.

منحصر به فرد بودن

ارزشگذاری در جمله همیشه یک سفی را تعریف میکند، گاهی نیاز دارید تا این سقف با بی نهایت تعریف کنید تا مخاطب نسبت به دید خود یک سقف تعریف کند. جملاتی مانند فروش استثنایی و ویژگی منحصر به فرد همیشه در ذهن مخاطب جایگاه ویژه دارد و تنها یک برند میتواند در آن واحد حضور پیدا کند.

چیزی که عیان است…!

این جمله معمولا برای اتمام بحث و درگیری تبلیغاتی با برند ها استفاده میشود. شما در این جمله مزیت خود را بسیار مغرورانه اعلام میکنید تا دیگر جایی برای بحث باقی نماند. مثلا  اعتبار و کیفیت ما بیان کننده همه چیز است… همه میدانند.. زبان زد خاص و عام …

یک انتخاب مناسب

مشتری هر چقدر هم باسواد و منطقی باشد، باز نیاز دارد تا یک نفر حرف او را تایید کنید. حال این فرد میتواند ضمیر ناخودآگاه باشد و یا فرد خاصی. شما با این جمله به اون میگویید که مسیر درستی را انتخاب کرده است.

یک انتخاب ایده‌آل. یک انتخاب عالی. بهترین انتخاب تو.

یه یادماندنی

من خودم به شخصی وقتی این جمله را میشنوم خندم میگیره 🙂 معمولا یک دروغ در پشت این جمله نهفته است و یا برند ادعای قدیمی بودن و خانواده دوستی دارد. 

جدا از شوخی، ایجاد حس نوستالژی در مخاطب حس خیلی خوبی ایجاد میکند و در انتخاب برند شما در مقابل دیگر برند های تازه وارد بازار خیلی کمک خواهد گرد. مثلا: طعم خوش لحظه ها. یک روز به یادماندنی. لذت باهم بودن.

بهره مندی بیشتر از زندگی

این سبک جمله ها  بسیار انگیزشی هستند و با تکرار آن میتوانید جایگاه منحصر به فردی در ذهن مخاطب ایجاد کنید. هدف ایجاد هیجان و اشتیاق بیشتر به زندگی است. مثلا: به طبیعت سلام دوباره باید کرد. از زندگیت نهایت استفاده رو کن. این جملات مخاطب را به یک تجربه جدید دعوت میکند.

احساس کن

این جمله چقدر می تواند کاربردی باشد. شما خود را به عنوان یک منبع معتبر و هسته مرکزی معرفی میکنید. 

جملاتی مانند: کیفیت را احساس کن. مانند خون در رگ های تو جاریست…

ارزشش را دارید

این جمله خیلی صادقانه میگویند که این محصول برای توست و همه چیز را برای تو آورده ام. تو ارزشش رو داری. تو لایق بهترین هایی.

سریع و آنی

این سبک نوشتن خیلی راحت است. مردم عاشق بدست آوردن نتیجه آنی هستن و دوست دارند در کمترین زمان ممکن بیشترین بهره مندی رو داشته باشند. صنایع دارویی، نوشیدنی و آموزش از این تکنیک مانند نقل و نبات استفاده میکنند 🙂 انرژی آنی. کمتر از یک هفته. سریع و آسان در 5 دقیقه.

کلام آخر

در این مقاله سعی کردم تقریبا تمام حوزه های متن نویسی را توضیح دهم و علت های آنها را هم به شما بگویم تا بتوانید جملات تبلیغاتی بهتری طراحی کنید. در شروع کار بازاریابی نوشتن متن بسیار سخت است. به مرور وقتی با مثال های بیشتری رو به میشوید و مطالعات بیشتری می کنید، می توانید جملات بهتری بنویسید. کلید موفقیت در این کار این است که دایره کلمات خود را روز به روز بیشتر کنید و همیشه در حال مطالعه باشید.

شما هم اگر متن تبلیغاتی جدیدی به چشمتان خورد داخل همین مقاله نظر بزارید تا دیگر خواننده ها هم استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *